skip to Main Content

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u antwoord op de meest gestelde vragen. Wilt u meer informatie of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op, wij vertellen u graag meer.  

Over Joulz

Waar kan ik het persbericht lezen?

Het persbericht met meer informatie over de overname kunt u hier terugvinden.

Wat is Joulz voor bedrijf?

Joulz is hét aanspreekpunt voor advies, realisatie, onderhoud en exploitatie van het complete energiesysteem voor zakelijk Nederland. Door de overname voegt Joulz zonne-energie toe aan het bestaande portfolio van infrastructuurdiensten, meetdiensten en laadoplossingen.  Steeds meer bedrijven zijn geïnteresseerd in de aanschaf- of het huren van zonnepanelen als onderdeel van een duurzame energie-infrastructuur. Dankzij deze overname kunnen we een totaalpakket aanbieden vanaf het inkoopstation tot aan opwekking, terug-leveren en opslag van energie.  Meer informatie over Joulz vindt u op onze website: joulz.nl

Verandert er door de overname iets voor mij als klant van Zonel Energy?

Voor u als klant verandert er niets, u blijft contact houden met uw vaste contactpersoon. Ook wijzigt er aan uw contract met Zonel Energy nietsAlle condities en voorwaarden die met u zijn afgesproken blijven van kracht en onze dienstverlening blijft ongewijzigd. Het voordeel voor u is dat wij de beste service en diensten ook op lange termijn kunnen waarborgen. Joulz Zonne-energie blijft voor u het vertrouwde adres voor oplossingen op het gebied van zonne-energie maar nu ook voor overige energie-infrastructuur diensten.  

Subsidie

Kom ik in aanmerking voor SDE++ subsidie?

Wat is SDE++ ?
SDE++ betekent subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie en klimaattransitie en wordt door het RVO uitgevoerd in opdracht van Ministerie van  Economische Zaken en Klimaat. Deze subsidie is bedoeld voor bedrijven en (non-) profitinstellingen in sectoren als industrie, mobiliteit, elektriciteit, landbouw en de gebouwde omgeving.  Met de SDE++ wil de overheid naast duurzame energieproductie ook de CO2-reductie stimuleren  om zo de energietransitie in Nederland haalbaar en betaalbaar te houden.

Of u in aanmerking komt voor een SDE++ is afhankelijk van twee voorwaarden, te weten:
1. De capaciteit van de hoofdaansluiting van het te verduurzamen object dient groter te zijn dan 3 x 80 Ampère.
U kunt de capaciteit van uw hoofdaansluiting eenvoudig opvragen op de website van uw huidige energieleverancier. Indien uw hoofdaansluiting kleiner is dan 3 x 80 Ampere, dan kunnen wij altijd een verzwaring van uw aansluiting aanvragen. 2. 2. De te plaatsen zonnestroom installatie dient groter te zijn dan 15 kWp (lees: méér dan 42 zonnepanelen)

Voldoet het door u gewenste te verduurzamen object aan beide voorwaarden? Dan kunt u SDE++ aanvragen.

Ik heb een stuk grond. Kan ik hier ook SDE++ subsidie op krijgen wanneer ik hier zonnepanelen op laat plaatsen?

Jazeker kan dat, de SDE++ krijg je voor de duurzame opwekking van elektriciteit met zonnepanelen op:
– op gebouwen (gebouw gebonden systemen)
– op veld (veldsystemen)
– water (drijvende systemen)
Dus ook grondstukken komen in aanmerking voor SDE++ subsidie, mits voldaan wordt aan de standaard eisen (grootte hoofdaansluiting meer dan 3 x 80 Ampère en de te plaatsen zonnestroom installatie groter dan 15 kWp)

LET OP alléén wanneer de hoofdaansluiting voldoende capaciteit heeft (groter dan 3 x 80 Ampère) in combinatie met een te plaatsen zonnestroominstallatie die groter is dan 15 kWp (ongeveer gelijk aan minimaal 42 zonnepanelen)  wordt voldaan aan de voorwaarden om SDE++ aan te vragen. Eventuele verzwaring van de hoofdaansluiting is mogelijk, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Tot wanneer kan ik SDE++ subsidie aanvragen op zonnestroominstallaties in Nederland?

De SDE++ ligt in handen van Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en wordt uitgevoerd door het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)

Wanneer er in 2021 weer een SDE++ ronde wordt opengesteld, wordt jaarlijks bepaald door de overheid en gecommuniceerd via de Staatcourant. De afgelopen jaren is dit één keer per jaar, meestal rond eind november.
We willen u er op attenderen dat de subsidietarieven (aantal eurocenten per kWh) ieder jaar lager worden. Dus adviseren wij om bij de eerst volgende ronde – waarschijnlijk november 2021 – uw SDE++ aan te vragen.
Uiteraard kunnen wij dit voor u verzorgen, neem daarvoor contact met ons op zodat onze adviseur u exact kan uitleggen hoe dit proces in zijn werk gaat.

Installatie

Welk type zonnepanelen monteren jullie?

Zonel Energy staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Dat betekent dat wij uitsluitend A-kwaliteit zonnepanelen installeren afkomstig van Tier-1* producenten. Alleen het beste is goed genoeg vinden wij.

*Fabrikanten worden onderverdeeld in categorieën, genaamd Tier 1, Tier 2 en Tier 3. De fabrikanten in Tier 1 zijn de meest kwalitatieve en betrouwbare merken. Ze voldoen aan een aantal strenge criteria, waardoor ze ook door financiële instellingen als betrouwbaar worden beschouwd.

Beschikt Zonel Energy over een keurmerk?

Nu er steeds meer aanbieders van zonne-energie zijn, is het belangrijk dat u als klant op kwaliteit kunt vertrouwen. Zonel Energy in Zonnekeur gecertificeerd, Zonnekeur is het Nederlandse keurmerk voor zonne-energie en is ontwikkeld in samenspraak met RVO als vertegenwoordiger van de Nederlandse overheid.

Voor de bedrijven die het keurmerk voeren, gelden strenge criteria die worden getoetst door onafhankelijke partijen en de onafhankelijke stichting Duurzame Energie Prestatie Keur (DEPK) waarborgt de kwaliteit ervan.

Daarnaast is Zonel Energy als bedrijf VCA- gecertificeerd. Hiermee laat Zonel Energy zien dat zij veilig en gezond werken belangrijk vindt en zet zichzelf neer als een deskundige en betrouwbare opdrachtnemer. Medewerkers en operationeel leidinggevenden van VCA-gecertificeerde bedrijven moeten respectievelijk een diploma Basisveiligheid VCA (B-VCA) en een diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA) hebben. Hiermee laten zij zien dat zij basiskennis hebben over veiligheid, gezondheid en milieu en dat zij – in het geval van operationeel leidinggevenden – deze kennis kunnen toepassen.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn zonnestroominstallatie optimaal energie blijft opwekken?

Een optimaal presterende zonnestroom installatie kenmerkt zich door een lage uitval van het systeem en een snelle herstart na een mogelijk probleem voordoet. Belangrijk hierin is dat zonnestroom frequent gemonitord wordt en onderhouden wordt.  Op elk door ons gemonteerde installatie bieden wij standaard een onderhoudscontract aan. Hiermee houden wij uw zonnestroominstallatie in perfecte conditie waarmee deze jarenlang optimaal energie blijft opwekken.

Financiering

Welke financieringsmogelijkheden kan Zonel Energy bieden?

Wij bieden financial lease, langdurig operationele lease en een off-balance dakhuur aan.

Kan ik mijn bedrijfsdak of -grond ook verduurzamen zonder dat ik een eigen investering hoef te doen?

Ja dat kan zeker. Zonel biedt haar zogenaamde off-balance financiering aan, met een dakhuur optie. Dan verduurzaamt u uw dak zonder enkele investering

Waarom zou ik een zonnestroominstallatie laten plaatsen?

Uw installatie levert als eerste natuurlijk een fraai financieel rendement op. Doordat u zelf energie opwekt, bespaart u op uw energierekening. De investering in zonnepanelen is bewezen rendabel en de rente is nog steeds historisch laag. En mocht u in aanmerking komen voor SDE++-subsidie, dan profiteert u maximaal 15 jaar van de overheidssubsidie. En aangezien zonnepanelen een levensduur hebben van 25 tot 30 jaar, plukt u na aflopen van de overheidssubsidie nog jaren de vruchten van uw zonnestroominstallatie.
Daarnaast verduurzaamt u uw energie en beperkt u aanzienlijk uw CO2 footprint.

Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op.

Back To Top